dimarts, 23 de setembre del 2014

"La última frontera"

Avui hem vist la pel·lícula "La última frontera", documental de David Fontseca i Sergi Cámara que mostra la difícil situació dels immigrants subsaharians a la frontera de Melilla i els seus intents per entrar a Espanya durant l'any 2004 i 2005. Deu anys després continuem veient escenes molt similars als telenotícies.

Després de la pel·lícula hem parlat dels següents aspectes:
  • Expectatives dels immigrants
  • Difícils condicions de vida
  • La dificultat del viatge
  • Actuació policial
  • Les polítiques d'immigració

Pots fer el resum d'alguns dels aspectes comentats a classe?


15 comentaris:

  1. Gran sacrifici que fan persones que no tienen res A padre per las condicións que tienen els seus paissos. Buscan el seus somnis que gairabe es queden en somnis

    ResponElimina
  2. Gran sacrifici que fan persones que no tienen res A padre per las condicións que tienen els seus paissos. Buscan el seus somnis que gairabe es queden en somnis

    ResponElimina
  3. Es veu que sarrisguen molt per poder passar la frontera, per viure una vida millor :-)

    ResponElimina
  4. "da vergüenza " hay que ponerse en la piel de ellos i aunque sus sueños queden en sueños tienen el valor y la fuerza para seguir luchando contra viento y marea lo que valoro es la gran fuerza que sacan despues de tantos fracasos valor fuerza y esperanza es lo que tienen y ami realmente que una persona tenga esos sueños i no quieran darles la oportunida de poder escucharlos simplemente porque su historia i lo que dicen te hace ser humilde . no piden tanto solo poder vivir . "porque en las condiciones que estan asi no vive ni un animal "

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que mes m'ha sorprès del vídeo és la forma en què s'organitzen per races i la les tasques que s'assignen cadescun, la furma de treballar i com passen el temps abans d'itentar creuar la frontera, la il·lusió amb la qual vénen aquí a Espanya de trionfar en el seus somnis, cosa que jo crec que un 1% d'ells no ho aconseguira. Vivim en un país molt desenvolupat en relació altres països i és una llàstima que no ens ajudem els uns als altres per tirar endevant, han de deixar la familia és mes la seva vidaen saltar un simple reixat per viure una mica millor.

      ALEJANDRO VIVANCOS MERCADER

      Elimina
  5. Estoy totalmente deacuerdo con el comentario de Alejandro

    ResponElimina
  6. "da vergüenza " hay que ponerse en la piel de ellos i aunque sus sueños queden en sueños tienen el valor y la fuerza para seguir luchando contra viento y marea lo que valoro es la gran fuerza que sacan despues de tantos fracasos valor fuerza y esperanza es lo que tienen y ami realmente que una persona tenga esos sueños i no quieran darles la oportunida de poder escucharlos simplemente porque su historia i lo que dicen te hace ser humilde . no piden tanto solo poder vivir . "porque en las condiciones que estan asi no vive ni un animal " LAURA

    ResponElimina
  7. estoy total mente dacuerdo con laura ellos se tendrian que ponerse en sus piels por que ellos el motivo del que les deja imigrar es la pobresa que que ben que pasa sus familiars por eso ellos van a otro pais a buscar feina per ajudar ala familia ells no van a ferli mal a ningú.
    i ademas no el tenian que pegar por ellos son personas como nosotros ai que tener un poco de corazon.
    HAMZA,SAIAH

    ResponElimina
  8. Lo que mas me ha sorprendido es que las mujeres no sobreviven para llegar al campamento, y tambien forma de vida que llevan allí sin nada prácticamente, y sobreviven gracias a dios,esa jente no tiene nada que perder por eso están allí por eso no van a parar de intentarlo esa jente tiene merito de estar allí pasándolo mal i siguen alli intentandolo
    RACHID,GAMRA

    ResponElimina
  9. estoy de acuerdo lo que han dicho mis compañeros, esa jente qiere llegar a qui para ser como todos tener un trabajo i una familia como todo el mundo.
    porque no les dan una oportunidad i no aserles como animales por que son personas como nosotros
    AYOUB EL ALLOULI

    ResponElimina
  10. estoy de acuerdo con ayoub, porque los emigrantes van de sus países solo para tenerse una vida mejor y vivir bien...
    HAFSA

    ResponElimina
  11. Esa gente pelea para tener un futuro, tiene que vivir como los demas con trabajo , tener una familia y una casa nomas piden eso.
    Zakaria Tayou

    ResponElimina
  12. Ami me sorprende concretamente los "seguratas" de la frontera,la forma que tienen de actuar,ya que más que de seguridad yo veo una clara agresión,no deberia estar permitido este tipo de agresiones,incluso en el suelo indefenso le siguen golpeando.VERGÜENZA DE SEGURIDAD.

    David Castillo

    ResponElimina
  13. Crec que és vergonyós que un país com espanya, modern i avançat no prengui mesura en aquest cas tan extrem de morts immigrants entre la frontera de Ceuta i Melilla , es impactant les pallisses i abusos dels guardes de la frontera als immigrants, i tot i així gravat i concien no es fa justícia.

    Inclús en un món hipòcrita ones jutja a individus per assassinar, països queden lliures de pecat al fer el mateix

    Altres països els immigrants tenen altres problemes al creuar la frontera, sovint es troben grups racistes com a la frontera de Mèxic amb E.E.U.U trobem el kkk ku kus klan un grup racista organitzat amb es de 1.000 membres per tot el país estatunidenc , a Europa es mes probable trobar nazis , aquest grup no només atenten contra immigrants , també a gays , jueus o alguna religió que no sigui la seva.

    Xacobe Cisa

    ResponElimina
  14. Expectatives dels inmigrants: guanyar diners y triunfar fen els seus hobbies.
    Dificils condicions de vida:lamentables i tercer mundistes.
    La dificultat del viatge: uns tenen mes dificultats que altres perque no solament son de una nacionalitat n'hi han més,tenen que menjar i beure el que encontren pel camí i creuar el desert fins arribar a la montanya del guru guru la porta a Europa.
    Actuació policial:no es del tot adequada perque solament aquesta gent vol aprofitarse de unes condicions millor de vides que hi han al primer món i no els coneixen de res, la reducció amb forsa sin golpejar es la actuació adecuada ^^ si calgues portessin guants i aillament adequat per posible contagi d'enfermetat.
    Les politiques d'inmigració:son bones per aixo suposo que aquesta gent fa aixo.

    ResponElimina