Motxilla 2.0

Hola a tothom! En aquesta pàgina trobareu tota una sèrie de recursos d'interès per treballar les assignatures de ciències socials (i qualsevol altra). Serà una pàgina en creació permanent, és a dir, anirà creixent al llarg del curs amb els recursos que anem descobrint. 

Haureu d'obrir alguns comptes en vàries aplicacions/recursos de manera "obligatòria". Són els que estan marcats en vermell. Ho poso entre cometes perquè tot es pot parlar, però seria molt interessant crear-les de cara a treballar també la vostra competència digital. La resta són recursos que podeu fer servir  sempre que vulgueu. Estan agrupats en base a la seva tipologia. Clicant al nom de cadascun d'ells podràs accedir a les seves pàgines d'inici.

Desperta!
 • El primer de tot és que siguis puntual! Alarmy és una de les app-despertador més originals. El seu funcionament és senzill: quan soni hauràs de prendre la foto d'un objecte què hagis seleccionat prèviament. Cruel però segurament més eficaç que el típic "repetir en 5 minutos".  Descarga Alarmy per Android;  Descarga Alarmy per iPhone
 Correu electrònic
 • Gmail: obrint un compte de correu amb gmail tindrem accés a tota una sèrie de recursos d'interès mitjançant Google Drive que podrem compartir i fer servir entre tots. Si ja tens un compte de gmail, òbviament, no cal que et facis un de nou. En cas contrari, fes clic aquí per veure un tutorial molt senzill elaborat per Teresa Sáez amb les indicacions per crear el teu compte)
Xarxes socials
 • Facebook: us permetrà conèixer el dia a dia de l'escola i podrem crear grups temàtics per determinades assignatures. Ens trobareu aquí.
 • Twitter: l'utilitzarem per accedir a recursos i informació, seguir a contactes d'interés, crear grups de treball, resumir temes, etc. Crea el teu compte i segueix-nos a mi, @monparaiso, i al compte de l'escola, @cfadolorspaul. T'adjunto un tutorial de Marcos Amaro per tal de crear el teu compte. És molt fàcil! Fes clic aquí.
Vídeo
 • Youtube: obrint el teu compte de gmail tindràs accés a Youtube, on podràs crear el teu propi canal temàtic i pujar els vídeos que t'interessin.
 • Edpuzzle: Aplicació de creació i visionat de vídeos amb espais d'interacció. Crea el teu compte i començarem a treballar!
Presentacions / Infografies
 • Prezi: aplicació de presentació de continguts. Un programa semblant al powerpoint però en plan "molón", vaja. Aquí teniu un tutorial molt senzillet per crear-ne les vostres presentacions. Fes clic aquí.
 • Slidebean: aplicació de presentació de continguts. Molt senzilla de fer servir i ofereix resultats molt atractius.
 • Easel.ly: aplicació per crear infografies de manera molt senzilla i gràfica.
Portafolis digital (de creació "obligatòria")
 • Google Sites (opció recomanada): Servei de Google per crear espais virtuals molt senzill i intuitiu. És l'opció que us recomano per crear el vostre portafolis. Us deixo aquí un tutorial molt senzill elaborat per mi mateix. Espero que us siguin útils! (versió antiga aquí; versió 2017 aquí).  
 • Blogger: servei de bloc associat a google. Molt senzill i intuitiu, ens pot permetre crear un portafoli d'aprenentatge i publicar els nostres propis continguts.
 •  Wordpress: servei de bloc. Potser és una mica més complex que blogger, tot i que els resultats són bastant més atractius. Una altra opció per crear i publicar continguts propis. 
 Organitzadors de continguts
 • Symbaloo: espai on agrupar tots els enllaços del teu interés. Una bona manera d'organitzar la teva pròpia "motxilla digital".  
 • Scoop it: curador de continguts. Pots agrupar les teves publicacions d'interés per pàgines.
 Altres
 • Aquí trobaràs enllaços a altres eines que et poden ser d'utilitat. Esperem que t'agradin!

 
Continuarem ampliant la nostra motxilla digital! Coneixes més recursos? Per què no els comparteixes a l'apartat comentaris? Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada