dimarts, 31 d’octubre del 2017

CCSS II: 14 kilómetros


Avui veurem la pel·lícula 14 kilómetros. Hauràs de compartir-me un document de drive  (ramonparaiso@gmail.com) amb les preguntes del qüestionari adjunt abans del dia 15 de novembre de 2017.
Fitxa tècnica

Espanya, 2007
Dirigida i escrita per Gerardo Olivares
Actors: Adoum Moussa, Aminata Kanta
Fotografia: Alberto Moro
Música: Santiago Vega
Producció: José Maria Morales, Óscar Portillo
Durada: 95 minuts
Premis: Espiga de oro en la Seminci de Valladolid, Millor Fotografia i Millor Música

Sinopsis

“14 kilómetros”, la distància que separa l’Àfrica d’Europa, mostra el drama de la immigració, un drama que va molt més enllà del viatge en pastera i que ens mostra molt patiment des dels països d’origen. Això és el que treu a la llum la pel·lícula de Gerardo Olivares, el viatge creuant Malí, Níger, Argelia i el Marroc, la realitat de la immigració africana que veu Europa com la porta de sortida per deixar enrere la misèria i la gana.

Els protagonistes són tres joves africans –Violeta, Buba i Mukela, dos germans i una noia que fuig perquè els seus pares han arreglat el seu casament amb l’home que va violar-la- que ens mostren amb el seu terrible viatge a través del Sàhara el que mai ens han mostrat els mitjans de comunicació.

Qüestionari del film “14 Kilómetros”


1. Quins són els motius que porten als protagonistes a marxar dels seus països? Quina és la seva destinació?
2. Creus que la seva percepció sobre Europa s’ajusta a la realitat?
3. Veus diferències significatives entre la situació de l’home i de la dona protagonistes? Quines?
4. Quins problemes es troben els protagonistes a les fronteres? Com actuen les autoritats frontereres dels diferents països?
5. Creus que les màfies se n’aprofiten de la situació d’indefensió dels immigrants il·legals? Com es reflecteix aquest fet en la pel·lícula?
6. Redacta un text (mínim 100 paraules) on analitzis breument el fenomen migratori present a la pel·lícula (causes, conseqüències, focus d’origen i atracció d’immigrants, etc.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada