dimarts, 7 d’octubre del 2014

CIE, presó administrativa

Avui treballem la situació administrativa de les persones migrants als Centres d'Internament d'Estrangers amb el visionat del documental de l'últim programa de 30 minuts. Què en penseu? Creieu que s'han de mantenir? Han d'adaptar-se a les diferents situacions de les persones que estan internes? Podeu fer un breu comentari. Recordeu identificar-vos!

Per veure el documental fes clic aquí.

13 comentaris:

  1. Creo que es una manera triste de sacarlos del país, tendríamos que tener otros métodos menos exigentes.
    Por un lado, pienso que todos los que cometen algún delito y no tienen papeles si que deberían internarlos y exportarlos a su país.
    Y por el otro lado, la gente inmigrante que viene a nuestro país en busca de trabajo para sacar adelante a su familia y que no ha cometido delitos no tendrían que tratarlos como unos delincuentes.
    Y en definitiva tendría que ser un recinto y no una prisión de esta manera no discriminamos a la gente sin papeles.

    Alejandro V.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creo que antes de ingresarlos en un centre de internamiento deberían de evaluarlos ya que cada caso es diferente, y no puedo entender la privacidad de libertad de estas personas porque no todos diría una minoría son delincuentes y parece ser que para ellos todos son iguales. Sonia

      Elimina
  2. Documental bien enfocado para que deje de ser opaco y sea más traslúcido así de esta manera pueda cambiar las condiciones del cíe y se empiecen hacer las cosas bien alexandra E.

    ResponElimina
  3. Es masa fort que conviuen amb delincuents això es tindrie que cambia.

    ResponElimina
  4. Totes les persones, incloses les persones migrants, tenen dret a la llibertat. No obstant això, a les persones migrants en situació irregular poden parar-les, detenir-les i enviar-les a un centre d'internament d'estrangers . És igual si han viscut temps a Espanya, si per la crisi han perdut la seva ocupació i, com a conseqüència, el seu permís per romandre al país. No importa si tenen fills o família.Tampoc si estan embarassades, si tenen una malaltia greu, o si són possibles refugiats o víctimes de tracta. Les hi priva de llibertat sense valorar la seva situació personal. La seva única falta: estar en situació irregular a Espanya.


    ResponElimina
  5. los comentarios de sonia ,alejandra y alejandro es lo que pienso yo tmbien ... y el de anonimo supongo que sera el del raul tambien estoy deacuerdo con el

    ResponElimina
  6. Ami me parece increíble lo que estan haciendo, gente que no han echo nada.
    Zakaria

    ResponElimina
  7. no lo veo bien porque los ponen todos juntos en una cárcel, ponen a los delincuentes con los inmigrantes que no han cometido ningún delito.
    Hafsa

    ResponElimina
  8. jo no trobu be el que fan,ja que ningu es mereix aixo.El video mostra unes histories e imatges que realment impacten i al lloc on estan i com els tracten es vergonyos i lo mes fort es on esta situada aquesta(presó) que no ho coneix ningu ni realment s.ha sap el que passa alla dintre.Crec que vindre a un pais a trobar feine o qualsevol cosa no es un delicte i aquestes persones no es mereixen que els tornin al seu pais saben que alla no tenen res, realment es un tema bastant importan i a les noticies nomes parlant del que els interesa.(kildo)

    ResponElimina
  9. yo no entiendo porque los ponen en una cárcel no son delincuentes son gente que a venido a buscar trabajo i a tener una vida como los demás.
    AYOUB EL ALLOULI

    ResponElimina
  10. me parece indignante q los traten como delicuentes ya q son personas y solo bienen x un futuro mejor!ay buscar la solucion no intentar taparla.Estamos en un pais vergonzoso.patricia marcos

    ResponElimina
  11. vaig veure una noticia que la gent a comencat fen devant de la preso manifastacions perque la tanquin,Alexandra E

    ResponElimina
  12. Molt d'acord amb tots vosaltres. Equiparar delinqüència i immigració és perillós i, sobretot, injust per a moltes persones que venen al nostre país simplement a guanyar-se la vida. Gràcies a tots per comentar! Bona feina!

    ResponElimina